2019-03-07 09:49 #0 av: Elsan12

Hej!
Jag är 25 år och bor i Stockholm. Min sambo kommer från Norrland och målet är väl att så småningom ta oss bort från staden och köpa ett hus, drömmen vore en liten gård.

När jag tänker på "min häst" ser jag alltid en nordsvensk framför mig. Jag har förut varit inne på ardenner, samt kortare impulser av shire, tinker, fjording, islandshäst. Men kommer alltid tillbaka till nordsvensk, antagligen drömbilden av Astrid Lindgrens Lukas som spökar.

Jag har ridit i 10 år men aldrig ägt en häst. Min sambo har noll koll, och jag vill ändå att han ska kunna hjälpa till även om det skulle vara min häst.

Hur är nordsvensk som nybörjar häst? Jag tänker mig en gammal Betta typ, ingenting som behöver inridas eller uppfostras.

Vad har ni för erfarenheter och vad skulle ni rekommendera? Som ni kanske förstod dras jag till lite större och robustare hästar, (islänning känns egentligen liten) vad skulle ni föreslå?

Detta är första, första steget mot en dröm. Som sagt bor jag fortfarande i stan och en egen häst lär det nog inte bli än på några år. Jag hoppas ni kan hjälpa mig styra mig åt rätt håll