Utrustning

bomlös sadel

2018-05-26 16:47 #0 av: agneselvira123

hej, är det någon som vet vilka bomlösa sadlar som man kan ha vanliga schabrak till eller om det finns vanliga schabrak med paddar till. länka gärna!Ler

Anmäl
2018-05-26 16:54 #1 av: Travis D

vi fick en bomlös sadel till Nysve (vårt kallblod) då sa hon (f.d ägaren) att man var tvungen att ha den vojlocken. Tror att man kan ha ett vanligt schabrak med padd men vet inte säkert :)

Anmäl
2018-08-21 12:00 #2 av: Siggebus

Gammalt detta men svarar ändå.  Alla bomlösa som är helt platta undertill - som alltså inte har en kanal/tunnel där ryggraden med dess tornutskott kan gå fritt MÅSTE ha en specialpad som då har paneler som bildar en kanal för ryggraden.
Sen finns det ju sadlar som har inbyggda paneler som bildar kanal. De sadlarna kan användas med vanlig vojlock eller schabrak.
 Det finns sadlar med flyttbara paneler och med fasta. Vilket man föredrar är väl olika - själv skulle jag uppskatta att kunna flytta dem


Finns olika sorter men detta är ett exempel:

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.