Allmänt om kallblodsraser

Nordsvensk travare

2014-11-10 09:24 #0 av: Goerleena

Har funderat på att köpa en nordsvensk travare då jag tycker de är riktigt snygga. Men hur är dom i temperament? Vill ha en lugn trygg häst att rida i skogen och träna lite western. Har de ofta kvar tävlingsinstinkten?

Anmäl
2014-11-12 16:27 #1 av: Qalaspuff

Det är väldigt olika mellan olika individer. Travtränade kallblod kan ofta "tagga till" om de får chansen, t.ex. om man rider/kör lite snabbare och ligger i bredd med ett annat ekipage, men de är ju inte omöjliga att skola om. Har själv ett travarsto hemma som är världens snällaste i all hantering och börjar nu även bli riktigt bra i ridningen. Rider man ute så är raksträckor något av ett stressmoment för henne, hon vill springa full fart för att det är det hon fått lära sig att man ska göra på raksträckor, men det börjar gå till sig nu efter mycket nötning av halvhalter och avslappnat arbete. Skrattar Sedan finns det såklart de kallbloden som knappt vill jogga fortare ens om man tjatar på dem, så det gäller väl egentligen bara att hitta rätt häst!

Anmäl
2014-11-15 09:28 #2 av: Nasse99

Min häst har gått på trädet innan och på han märks det inte alls. Han är lugn ute och en riktig mullehäst. Föredrar skogen före ridbanan om jag säger så ;)
Han är inte het men framåt. Han kan lunka på och bara lyssna på fåglarna typ. Det är inga problem att trava o galoppera ute. Han lugnar ner sig.

Så det är väldigt beroende på individ så hoppas du hittar rätt! För de finns dem som älskar travet och har väldigt svårt att släppa taget.
Lycka till! Rekommenderar verkligen kallblodstravarna.

Anmäl
2014-11-15 22:05 #3 av: Goerleena

Tack för svar:) Får leta efter en som inte gillar travet då i så fall:)

Anmäl
2015-01-25 20:48 #4 av: [III]

Det finns ju enstaka individer som inte ens sett en travbana så omöjligt är det inte :)

Anmäl
2015-01-31 09:34 #5 av: RomDoll07

Min mamma har ett travarsto som aldrig nånsin har travtränats men hon vet ändå att hon är en travare, har väldigt snabb trav och galopperar inte så gärna. Jag tycker dock travarnordisar är en väldigt trevlig ras, hyfsat lugna men samtidigt framåt, en väldigt lagom blandning för ridning. Dock har de ofta en hel del egen vilja och testar gärna om de får göra som de vill, men om du vinner en travarnordis respekt och den litar på dig som ledare får du en otroligt trevlig häst att jobba tillsammans med.

Anmäl
2015-02-12 05:53 #6 av: RomDoll07


Anmäl
2015-12-02 17:05 #7 av: Tea2

Jag har inte så mycket erfarenhet av Nordsvenska travare men de få jag har träffat har varit supersnälla, jättelugna, haft supermjuk trav, varit väldigt dåliga på att hoppa och vägrar att galoppera XD

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.